Over mij

Ik ben Lisette Thun en sinds 2007 coach, faciliteer en train ik bestuurders, directeuren, managers, professionals, coaches en teams in hun leer- en veranderprocessen. Daarnaast werk ik met veel plezier samen met twee inspirerende partners, Martijn de Loor en Frederique van der Heijde.  

Naar binnen

Kom maar, wees niet bang
Ik ben er al, je leven lang

(fragment uit Naar binnen, Gerdine Smit)

Een duik in de geschiedenis

Ik kom uit een familie van ondernemers. Ik ben trouw aan hen door vanaf jonge leeftijd de dingen het liefst zelf te doen, op mijn manier. In mijn gezin van herkomst leerden mijn broer en ik over klaar staan voor anderen, betrokken zijn, hard werken en de dingen goed doen. Er werd gelachen, geplaagd en gevierd. En er was ook ziekte, pijn en verlies.      

Als puber wilde ik geschiedenis gaan studeren. Ik hou van oude verhalen, van het ontdekken hoe het ‘nu’ iets cyclisch en overeenkomstigs heeft met het ’toen’, van de wijsheid van vergane tijden. Oude gewoonten en rituelen, hoe er geleefd werd en wat verloren is gegaan. En weer opnieuw verschijnt in een net iets andere vorm. Geschiedenis is een rijkdom voor mij, een bron waarin ik mezelf terugvind.  

Toch liep het anders. Na diverse (internationale) studies ben in het werkveld van Human Resources geland. Zo heb ik bijna een decennium als HR Manager en MT-lid bij multinationals gewerkt. Na jaren gevuld met waardevolle ontmoetingen en gesprekken kwam ik op het spoor van coaching en systemisch werken terecht. Mijn passie voor het werken met mensen in organisaties kreeg daarmee een andere invulling. In 2007 richtte ik Humanivity op. Ondernemen gaf me de vrijheid en ruimte om uit te zoeken wat voor coach (en moeder) ik wilde zijn. Een avontuur!  

Liep het nou echt zo anders? In mijn eigen verhaal zie ik het cyclische aspect van de geschiedenis terug. Hoe het leven zich op een bepaalde manier van generatie op generatie lijkt te herhalen. Nog niet zo lang geleden realiseerde ik me pas echt dat mijn moeder dertig jaar voor mij op de afdeling personeelszaken van een grotere bakkerij werkte. En dat mijn vader een kwart eeuw voor de oprichting van Humanivity ook ondernemer werd. Over de kracht van patronen gesproken.

En toen ik me realiseerde hoe ik mijn ouders ben gevolgd, werd het anders. Inmiddels ben ik systemisch coach. Ik ben geïnspireerd door vele leermeesters in het systemische werkveld, waaronder Morten Hjort, Wibe Veenbaas, Barbara Hoogenboom, Jan Jacob StamMarion Latour, mijn vele intervisiegenoten en niet in de laatste plaats door mijn coachees. 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door helderheid, hart en humor. Met een open blik kijk ik naar het vraagstuk dat op de voorgrond staat en wat daarmee op de achtergrond is geraakt. Met warmte voor het verhaal achter de vraag, van toen en nu. Ik hou van lichtheid en nog net iets meer van diepgang.

In mijn werk trek ik graag samen op met leiders, professionals en teams in hun zoektocht naar en ontwikkeling van hun talenten, authenticiteit en (werk)geluk. Door ze hun geschiedenis, patronen en dynamieken opnieuw een plek te laten geven in hun werk/relaties en zich te verbinden met datgene dat hen lijkt te roepen. Om een vrije keuze te maken, vanuit de juiste plek, van bron naar bestemming. 

Ik ben systemisch coach, een bestemming (voor nu) die eer doet aan mijn bron en mijn geschiedenis. En inmiddels niet meer alleen en zelf, ook samen.  

Mijn partners

Ik werk met veel plezier samen met twee inspirerende professionals. Wij werken complementair en schakelen elkaar in bij grote trajecten, workshops, trainingen en coaching. Waar nodig verwijzen wij coachees en opdrachtgevers naar elkaar wanneer dit een groter rendement oplevert of bieden we gezamenlijke trajecten aan omdat dit waarde toevoegt. 

Met trots stel ik ze voor.

Martijn de Loor

Martijn is psycholoog, toezichthouder, adviseur en oprichter van Gevoel voor de zaak.

Met gevoel voor mensen én de zaak helpt hij organisaties bij het nog beter realiseren van hun opgave. Hij begeleidt in het bijzonder bestuurders en toezichthouders bij de grote maatschappelijke vraagstukken waar zij voor staan.

Martijn snapt als geen ander hoe belangrijk het is dat leiders die in de wind staan, trouw zijn aan zichzelf. In de veelheid van het werk kunnen leiders op drift raken. Door hen te helpen hun blik en denken te verruimen, ankers als onafhankelijk denken, vrijheid en integriteit in te zetten, ontdekken leiders bij hem (opnieuw) wie ze zijn en wat hen te doen staat.

Als Martijn de ruimte binnenkomt, zie je hem niet over het hoofd. Met zijn natuurlijke flair en humor maakt hij snel contact. Hij is niet voor één gat te vangen en deinst niet terug voor een diepgaande filosofische discussie om bij de kern te komen.

Frederique van der Heijde

Frederique is provocatief coach, loopbaanadviseur en HR-interimmer. Ze is de oprichter van FrederIQ en, je voelt het al, is een uitstekende sparring partner en coach voor hoogbegaafde volwassenen, kinderen en hun ouders.

Daarnaast doet ze grootschalige mobiliteit- en HR projecten bij onder meer gemeenten en overheden. Veelal met het doel om het werkgeluk en de duurzame inzet van mensen te vergroten. Daarbij beschikt ze over online tools om drijfveren te onderzoeken die een mooie verdieping aan haar begeleiding geeft.

Als je Frederique ontmoet, weet je het meteen: dit is een slimme dame en dat gaat verder dan alleen haar IQ. Ze heeft grote zelfkennis, kennis van wat mensen beweegt en schroomt niet om je daarbij te provoceren. Om echt tot de kern te komen en aan te sporen tot het ondernemen van passende acties.

Ze een kei in mensen dicht bij hun identiteit te brengen. En dat kan maar op één manier: als je zelf weet wie je bent.