Intervisie

Voor trainees, (management) teams en coaches/begeleiders die eens wat anders willen. Intervisie is leren van en met elkaar, zonder verticaliteit in de onderlinge verhoudingen. Met vertrouwen in de ander. Omdat je collega’s en vakgenoten een schat aan kennis en ervaring hebben waar jij uit mag putten. 

Met én van elkaar leren

Intervisie is een co-creatieve wijze van leren: van ‘peers’ zoals teamgenoten, collega’s uit dezelfde functiegroep en functiegenoten uit andere organisaties.

Kenmerken van intervisie:  
– horizontaal perspectief: gelijkwaardigheid en zonder hiërarchische verhoudingen
– vaste groep met een vaste structuur waar je voor bepaalde tijd deel van uitmaakt
– in een veilige groep gericht werken aan je vraagstukken en ontwikkeling
– wederkerigheid: iedereen doet mee en brengt vraagstukken in
– zelfsturend en reflecterend: de groep leidt het proces en reflecteert gezamenlijk op de casus

Intervisiebegeleiding biedt een (nieuwe) intervisiegroep een goede start om de diverse werkvormen eigen te maken, te oefenen in zelfsturend zijn en een verdieping aan te brengen in het resultaat. Ook draagt begeleiding (bij de start) bij aan versnelde groepsvorming en het ontwikkelen van vertrouwen.  

In-company: voor wie?

LEIDERS | voor jou als directeur, manager en leidinggevende als je in een groep van inspirerende en ervaren vakgenoten wilt reflecteren en spiegelen op jouw vraagstukken en die van anderen. Om te groeien in je leiderschap én een voedende plek te hebben voor je lidmaatschap. 

TRAINEES | voor jou als starter/junior als je van gelijkgestemden wilt leren over plek innemen in je team en organisatie, het vergroten van je invloed en impact, en het optimaliseren van je persoonlijke effectiviteit. Voor een goede start van je loopbaan, waar je op lange termijn profijt van hebt. 

Externe intervisiegroep

Heb je behoefte aan een intervisiegroep die niet verbonden is aan jouw organisatie maar wel aan jouw vakgebied of branche? 

Humanivity maakt deel uit van een netwerk van partners die vaste intervisiegroepen begeleiden: van middenmanagement tot bestuursniveau. Al dan niet met de mogelijkheid tot het verkrijgen van PE-punten. Daarnaast is het ook mogelijk om in opdracht van jou(w organisatie) een externe intervisiegroep op te starten en te begeleiden.

Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. 

Hoe gaat het in z'n werk?

Intervisie start met een online of fysieke kennismaking van een uur. Daarin bespreken we de aanleiding voor intervisie, welke vorm wenselijk is, wederzijdse verwachtingen en de praktische zaken. 

Je ontvangt een offerte waarin de werkwijze, duur van begeleiding en de randvoorwaarden voor het traject worden toegelicht. Wanneer de offerte akkoord is, start de intervisie op een prachtige en inspirerende plek op Landgoed de Horst of een locatie naar keuze.  Na afronding van het begeleide traject vindt een eindreflectie plaats.