Coaching

Voor leiders en professionals die een tandje dieper willen om een stap te zetten  in hun leiderschap, loopbaan of leven. Om te onderzoeken wat jou een authentieke leider/professional maakt, wat je passie is, wat je zin geeft, om te reflecteren op wat je hebt bereikt en hoe je verder wilt in werk en leven.

The bravest thing

Owning our story and loving ourselves through that process is the bravest thing that we’ll ever do | Brené Brown

Soms heb je het gevoel dat je vastloopt in je werk of in je persoonlijke leven. Je vraagt je af wat je nou echt wilt, waarom je vertrouwde gedrag niet meer het gewenste effect op lijkt te leveren of waarom je elke keer weer in dezelfde situatie belandt. Van tijd tot tijd komt iedereen deze vraagstukken tegen.  

Individuele coaching kan je helpen je blik te verruimen, je patronen te doorgronden en hiervoor alternatieven te creëren. Door terug te kijken in je geschiedenis, de verhalen van je leven, leer je jezelf dieper kennen en nieuwe keuzes te maken. Misschien wel een van dapperste dingen die je ooit zult doen.  

Thema's

LEIDERSCHAP | voor jou als je als (aankomend) leider inspirerend, aanspreekbaar en betrouwbaar wilt zijn en vanuit de juiste plek zorg wilt dragen voor een gezonde en lerende werkomgeving.

(HOOG)BEGAAFDHEID | voor jou als je (vermoedelijk) meer- of hoogbegaafd bent en bereid bent om met twee ervaren (HB-)coaches in zee te gaan om verder te komen in werk en leven. 

Thema's

LOOPBAAN | voor jou als je inzicht wilt krijgen in wie je bent in je werk, je talenten, drijfveren, waarden en/of mogelijke vervolgstappen in je (loop)baan.

LIFE | voor jou als je een betere werk/leven-balans wilt hebben, de juiste prioriteiten wilt stellen, je grenzen wilt leren herkennen en hanteren, of wanneer je reïntegreert na ziekte of burn-out.

Voorbeelden van coachvragen

– hoe kan ik als leider meer vanuit mijn eigen kracht, kwaliteiten en visie leiding geven aan mijn team en/of organisatie?

– ik val altijd van de ene functie in de andere; wat wil ik nou echt en hoe geef ik meer richting aan mijn loopbaan?

– wat zijn mijn (vergeten) drijfveren/talenten en hoe kan ik die meer een plek geven in mijn werk/leven?

– hoe kan ik me op een gezonde manier verhouden tot mijn werk en voorkomen dat ik (weer) burn/bore-out raak?

– ik wil assertiever en conflictvaardiger worden in mijn werk, hoe doe ik dat?

– ik loop (als HB’er) in de samenwerking regelmatig tegen mijn collega’s en/of leidinggevende aan, wat kan ik hiermee?

Hoe gaat het in z'n werk?

Elk traject start met een kosteloze online of telefonische kennismaking van ongeveer een half uur. Daarin bespreken we de aanleiding voor coaching, wat je graag wilt leren, wederzijdse verwachtingen en wanneer het traject zin heeft gehad. En natuurlijk de praktische zaken en ook: of we er zin in hebben!

Als dat zo is, ontvangen jij en de opdrachtgever een offerte/coachcontract. Wanneer deze akkoord is, ga je aan de slag. Reflecties, tussentijdse opdrachten, oefeningen en leeswerk maken deel uit van het traject. Een doelstellingen- en evaluatiegesprek in bijzijn van de opdrachtgever is mogelijk, in overleg. 

Na afronding van de coaching vindt na ca. drie maanden een follow-up gesprek plaats. Ook vul je een evaluatieformulier in, al dan niet, inclusief een referentie.