22 januari 2019 | workshop organisatieopstellingen

Zakelijke vraagstukken die maar niet worden opgelost, zoals een team of organisatieonderdeel dat niet naar wens functioneert. Problemen in de organisatie, zoals een hoog ziekteverzuim, veel personeelsverloop of een moeizame samenwerking, die ondanks alle inspanningen maar niet oplossen. Een nieuwe stap in je loopbaan of een andere keuze met betrekking tot werk onderzoeken. Vraagstukken rondom (interim-)opdrachten, strategie of missie- en visieverkenningen en het testen van scenario’s. Een organisatieopstelling laat zien welk probleem en/of welke oplossing zich aandient.

Op 22 januari organiseer ik met Cees ten Thije op basis van open inschrijving een avond met organisatieopstellingen.

Tijden                     : inloop 17:00 uur, start 17:15 uur, afronding 21:00 uur.
Locatie                   : Van Oldenbarneveldtstraat 48C, Amsterdam
Kosten                    : € 125,00 excl. BTW*, incl. lichte maaltijd en drankjes
Inschrijven via     : lisette.thun@humanivity.nl of cees@ceestenthije.nl 

* uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang te voldoen op basis van een factuur

Voor wie?
De uitnodiging is bedoeld voor mensen die een organisatie- of een loopbaanvraagstuk aan de hand van een opstelling willen onderzoeken. Leiders, professionals, zzp’ers, consultants en andere geïnteresseerden. Mensen zonder vraag die willen kennismaken met het fenomeen organisatieopstellingen zijn ook welkom. Deelname vraagt om de bereidheid als representant inzetbaar te zijn. Geef bij je inschrijving aan of je een vraag wilt inbrengen. Er is ruimte voor circa drie opstellingen.

Wat is een organisatieopstelling?
Een organisatieopstelling is een visuele weergave van dynamieken en patronen in een organisatiesysteem. Of van een deel daarvan, zoals bijvoorbeeld een afdeling of een team. De delen of elementen van het systeem worden in de opstelling gerepresenteerd door mensen. Deze mensen – representanten genoemd – zijn stand-in voor bijvoorbeeld medewerkers, klanten, producten, waarden, scenario’s, landen, organisaties etc. De begeleiding is in handen van een hiertoe opgeleide opsteller. De opstelling ontvouwt zich op basis van jouw, al dan niet heldere, vraag en kan je inzicht, begrip, helderheid, een te ondernemen actie, wellicht een oplossing bieden. Er wordt niet veel gepraat. Desondanks komt er in een opstelling veel relevante informatie naar voren over het systeem. Ook als representant krijg je vaak inzichten door in de opstelling van een andere deelnemer mee te doen.

Door wie?
Samen met Cees ten Thije organiseer ik de bijeenkomsten. Cees is in zijn werkwijze gericht op de verbetering van de persoonlijke dynamiek van individuele professionals en de onderlinge dynamiek in teams en organisaties. Hij heeft een achtergrond in commerciële managementfuncties, ondernemerschap, interim-management en advies. Hij is fulltime werkzaam als ervaringsgerichte coach en trainer. Zie ook www.ceestenthije.nl.

We zijn beiden gecertificeerd bij Phoenix Opleidingen en het Bert Hellinger Instituut en aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).